GÜRCİSTAN CUMHURBAŞKANI ZURABİŞVİLİ: AB, 2023'E KADAR ADAYLIK STATÜSÜ VERECEK

GÜRCİSTAN CUMHURBAŞKANI  ZURABİŞVİLİ: AB, 2023'E KADAR ADAYLIK STATÜSÜ VERECEK

Gürcistan Cumhurbaşkanı Salome Zurabişvili, Avrupa Birliği'nin (AB) 2023 bitmeden ülkesine adaylık statüsü vereceğinden emin olduğunu söyledi.

Zurabişvili, Avrupa Parlamentosu Genel Kurulunun Brüksel'de başlayan 2 günlük oturumları çerçevesinde, milletvekillerine hitap etti."Avrupa'ya doğru yolculuğumuzun bu belirleyici döneminde, Gürcistan'ın yerel ve uluslararası zorlukları aştığını ve tam teşekküllü Avrupa entegrasyonu yoluna sağlam şekilde başladığını görmek istiyorum." diyen Zurabişvili, "Bunun için tek bir yol var, Gürcistan'a yıl sonuna kadar AB'ye aday ülke statüsü verilmesini sağlamak. Bundan eminim." değerlendirmesinde bulundu.

Zurabişvili'nin Avrupalı parlamenterlere hitabı, Avrupa'daki ülkelerin liderleri ile AB kurumlarının başkanlarını yarın Moldova'nın başkenti Kişinev'de bir araya getirecek Avrupa Siyasi Topluluğu (AST) Toplantısı'nın bir gün öncesine denk geldi.Gürcistan, Ukrayna'daki savaşın akabinde bu ülke ve Moldova ile birlikte AB'ye üyelik başvurusu yapmıştı. Ukrayna ve Moldova'nın başvuruları aday ülke statüsünün verilmesiyle sonuçlanırken, Gürcistan'ın durumunun daha sonra yeniden değerlendirilebileceği belirtilmişti.